GILDE SINT JORIS VAN ONSENOORT EN NIEUWKUIJK

GILDE SINT JORIS VAN ONSENOORT EN NIEUWKUIJK

Gasten op opening Pieckfestival in Drunen

Als actief gilde mocht Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk natuurlijk niet ontbreken op de opening van het Pieckfestival. Ondanks dat de uitnodiging pas op 1 april aan het gilde werd voorgelegd, hebben we het voor elkaar gekregen om op deze dag met circa 15 leden akte de presente te geven bij dit evenement. 

Omdat dit gebeuren in het teken van cultuur stond vonden wij dat wij als gilde niet mochten ontbreken. Door aanwezig te zijn met een aantal leden waaronder de koning, de hoofdman, enkele vendeliers, tamboers en de vaandeldrager, alsmede enkele van onze gildezusters hebben wij ons op als gilde weer kunnen presenteren aan de lokale bevolking van de Gemeente Heusden.                                       De presentatie bestond uit het uitbrengen van een vendelgroet waarbij de tamboers de vendeliers begeleiden tijdens het vendelen, een van tradities die bij het gildewezen behoort, wat gedaan wordt bij het naar buiten treden bij bijzondere gelegenheden.

Bij dit evenement was het ook de eerste keer waarbij onze gildezusters hun “nieuwe” uniform konden laten zien, iets waar zij erg trots op zijn. Ook hebben we op deze dag flyers uitgedeeld die verwijzen naar de pub-quiz en het verbroederingsfeest op 29 en 30 juni. Op een van deze dagen hopen wij u te mogen begroeten om samen met ons dit tot een onvergetelijk dorpsfeest te maken.

Mocht na het lezen van dit artikel, uw nieuwsgierigheid zijn gewekt dan kunt u ons volgen op www.sintjorisgildenieuwkuijk.nl 

Namens het gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations & 1e Jonge Deken